Петар Георгиевски

Петар Георгиевски

Раководител на оделот за истражување и стратегиски консалтинг во маркетинг агенцијата Маркет Висион

Повеќе од десет години работи на полето на маркетинг истражувања и изработка на маркетинг стратегии за реномирани домашни и странски клиенти и меѓународни истражувачки компании меѓу кои: Shell, Gazprom, World Bank, World Health Organization, Lactalis, Млекара АД Битола, Македонски Телеком, Спорт Лајф, Порше Македонија, Шпаркасе Банка Македонија, Винер Лајф, Влада на Р. Македонија, ЕЛЕМ, AEK, MASMI Adriatica, Bluepoint Research Germany, xSights Research and Consultancy – Turkey и многу други.

Од август 2015 година е член на најреномираната меѓународна професионална организација за унапредување на истражувачките практики и истражувачката професија – ESOMAR.

Одржува предавања на тема „Од маркетинг истражување до маркетинг стратегија“ на покана на факултети, невладини организации и приватни компании.


КОНТАКТ

Email: petar@marketingtalks.mk